Sterilisatie onder volledige narcose, kan dat?

Een sterilisatie onder volledige narcose, kan dat? Uroloog Oncko van Vierssen Trip geeft uitleg

Sterilisatie onder volledige narcose is niet nodig

Een sterilisatie onder volledige narcose kan, het is alleen niet nodig. Iedere man kan het in principe onder lokale verdoving ondergaan.

Normaal gesproken kan elke sterilisatie van de man onder een lokale verdoving. Mits er geen belangrijke voorgeschiedenis is. Daar bedoelen we mee: eerdere operaties in de lies of in de zak zelf. Als daar geen operaties zijn geweest en er is geen bijzondere voorgeschiedenis, dan kan iedere sterilisatie onder lokale verdoving.

In hele specifieke gevallen komt het wel eens voor dat iemand onder narcose behandeld moet worden, maar dat is echt bij grote uitzondering. In onze klinieken worden sterilisaties van mannen nooit onder narcose uitgevoerd.

Als er van tevoren heel duidelijk vragen zijn of bepaalde ideeën ‘van dit zou wel eens een probleem kunnen worden’ dan is het misschien verstandig om eerst een gesprek te voeren over hoe en wat. Maar zijn deze website en de video’s geven ook al een uitgebreide voorlichting over wat je te wachten staat.

Angst voor sterilisatie

Het is meer de angst voor het onbekende en de plek waar de ingreep plaatsvindt wat angst genereert. Uiteindelijk stapt hier bijna iedereen van tafel met ‘nou dat is me 100% meegevallen.’

Dus de angst en realiteit zijn twee verschillende dingen. Maar mocht men behoefte hebben aan een uitgebreid gesprek vooraf, dan kan dat natuurlijk.

Lees meer over sterilisatie man

Video: sterilisatie onder volledige narcose, kan dat?

Arts Oncko van Vierssen Trip geeft uitleg waarom dat niet nodig is.

Bekijk Sterilisatie onder narcose kan dat? video op YouTube

Oncko van Vierssen Trip is uroloog voor sterilisatie man
Auteur: Drs. Oncko van Vierssen Trip is uroloog en expert op het gebied van sterilisatie, besnijden en HoLEP prostaatoperaties.
Laatste update: 8 maart 2024

Neem contact met ons op