Nooit meer zorgen over anticonceptie

Afspraak maken Kliniek vinden

Instructies MijnAndros

MijnAndros is jouw persoonlijke dossier dat je online kunt inzien. In jouw dossier vind je een overzicht van de afspraken en kan je uitslagen van onderzoeken inzien. Gewoon vanaf huis op een computer. 

Inloggen in MijnAndros

Heb je een afspraak bij onze kliniek? Dan ontvang je per e-mail een uitnodiging om in te loggen in jouw online dossier. Zodra je onze uitnodiging hebt ontvangen kan je inloggen.

Ga naar https://mijn.andros.nl/, je krijgt nu onderstaand scherm te zien. In dit scherm kan je inloggen met de gegevens die in de uitnodiging staan.

 • Gebruikersnaam: vul hier je e-mailadres in
 • Wachtwoord: vul hier het wachtwoord in dat in de uitnodiging staat.

Als je het wachtwoord kopieert let er dan op dat je niet per ongeluk een spatie mee kopieert, je krijgt dan namelijk een foutmelding.

 • Nadat je voor de eerste keer bent ingelogd krijg je de voorwaarden te zien. Lees de voorwaarden door, klik daarna op accepteren en vervolgens op ‘Verder’.

 • Vervolgens moet je jouw account met je BSN nummer bevestigen. Let erop dat je geen punt invult aan het einde van het nummer. Als je BSN nummer met een 0 begint hoef je de 0 niet in te vullen.

 • Tenslotte verander je het wachtwoord in een wachtwoord dat je makkelijk kunt onthouden. Klik daarna op ‘Verder’.

Tweefactor authenticatie

Wil je een extra controle per sms ontvangen? Je kunt dit telefonisch of aan de balie aan de secretaresse doorgeven, zij kan dit voor je aanzetten.

 

Inloggen in MijnAndros

Het dossier gebruiken

Home

Op het startscherm (home) staat informatie voor je klaar zodat je in één oogopslag kunt zien:

 1. wanneer jouw eerstvolgende afspraak bij Andros | Gynos is, en
 2. of er nog vragenlijsten openstaan die je moet invullen voor de volgende afspraak

Daarnaast zie je altijd:

3. je persoonsgegevens;
4. uitloggen

Hoofdmenu

In de zwarte horizontale balk, staat het hoofdmenu. In het hoofdmenu staan de verschillende onderdelen van jouw dossier:

 • Mijn gegevens: een overzicht van je persoonlijke gegevens en de gegevens van je huisarts. Ook kan je hier je wachtwoord wijzigen en je basisgegevens downloaden.

 

 • Vragenlijsten: vragenlijsten die je nog moet invullen en de door jou ingevulde vragenlijsten. Ingevulde vragenlijsten kan je niet meer wijzigen.

 

 • Agenda: overzicht van al je afspraken, zowel toekomstige als afspraken uit het verleden.

 

 • Documenten: alle documenten die betrekking hebben op je behandeling(en):
  • Brieven aan je huisarts

 

 • Communicatie: overzicht videoconsulten die je met je behandelend arts heeft gevoerd.

 

 • Contacten: overzicht van jouw contactpersonen, voor zover bij ons bekend.

 

 • Medicatie: overzicht van je medicatie zoals die is voorgeschreven door jouw behandelend arts van Andros | Gynos. Als je toestemming hebt gegeven aan je apotheek om je medicatie te delen dan vind je deze ook terug in dit overzicht. Overzicht niet correct? Onder dit tabblad kan je een wijziging aanvragen.

 

 • Logboek: overzicht welke medewerkers van Andros | Gynos toegang hebben gehad tot je dossier. Vanwege de privacy van onze medewerkers zie je alleen het nummer van de medewerker.

Je dossier downloaden

Wil je jouw complete dossier downloaden? Dit kan door verschillende bestanden vanuit het hoofdmenu te downloaden:

 • Mijn gegevens: hier kan je jouw patiëntgegevens downloaden.
 • Agenda: download hier een overzicht van al je afspraken.
 • Medicatie: hier download je een overzicht van je medicatie.
 • Documenten: hier kan je elke brief en uitslag apart downloaden.

Gegevens wijzigen

Wil je jouw gegevens wijzigen? In je dossier kun je zelf je wachtwoord wijzigen en een verzoek insturen om je medicatiegegevens te wijzigen.

Eenvoudige wijzigingen die niet medisch van aard zijn kan je telefonisch doorgeven. Wij zullen voordat wij gegevens wijzigen altijd eerst een aantal persoonlijke vragen aan je stellen om er zeker van te zijn dat we de juiste persoon spreken. Het wijzigen van je e-mailadres en telefoonnummer is alleen mogelijk op de kliniek nadat je jezelf hebt geïdentificeerd.

MijnAndros veilig gebruiken

Wij gaan op een veilige manier om met je (online) gegevens, zoals dat in de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) staat. Je kunt zelf bijdragen aan een veilig gebruik van MijnAndros:

• Log uit op het moment dat je MijnAndros niet actief meer gebruikt en sluit daarna de browser.
• Ga zorgvuldig om met afdrukken die je maakt van je gegevens in MijnAndros.
• Je gebruikersnaam en wachtwoord zijn strikt persoonlijk. Bewaar deze daarom op een veilige plek.
• Sla je gebruikersnaam en wachtwoord niet op in je computer of browser. Dit betekent namelijk dat iedereen die toegang heeft tot je computer, ook je inlognaam en wachtwoord kunnen vinden en kunnen inloggen in MijnAndros.
• Gebruik je draadloos internet? Zorg er dan voor dat je gebruikmaakt van een beveiligde verbinding. Openbare netwerken zijn niet beveiligd.

Vragen?

Heb je na het lezen van de instructie nog vragen? Neem dan gerust contact op met het contactcentrum van Andros Mannenkliniek via telefoonnummer 026 – 389 17 53 of e-mailadres info@andros.nl.

Het ZKN-keurmerk garandeert kwaliteit, professionaliteit, veiligheid en hygiëne met onafhankelijke toetsingen.

Nieuws

Mannenanticonceptie: de goede wil van farmaceuten of een veranderende mentaliteit bij de man

Waar blijft het anticonceptiemiddel voor mannen? Een artikel van Redpers.nl van columnist Sezen Moeliker al over dit lastige onderwerp. In dit artikel duikt zij diep in de materie en spreekt zij een aantal mannen over het onderwerp. De afgelopen weken keek de wereld... Lees verder

Is een sterilisatie terug te draaien?

Is een sterilisatie bij de man terug te draaien? Arts Oncko van Vierssen Trip geeft uitleg Een vasectomie is terug te draaien, maar dat is niet de bedoeling. De slagingskans van een hersteloperatie na een vasectomie is zeker geen 100%. En naarmate de sterilisatie... Lees verder

Sterilisatie onder volledige narcose, kan dat?

Sterilisatie onder volledige narcose, kan dat? Arts Oncko van Vierssen Trip geeft uitleg Een sterilisatie onder volledige narcose kan, het is alleen niet nodig. Iedere man kan het in principe onder lokale verdoving ondergaan. Normaal gesproken kan elke sterilisatie... Lees verder

Kan een sterilisatie mislukken?

Kan een sterilisatie mislukken? Zwanger na sterilisatie, kan dat? Arts Oncko van Vierssen Trip geeft uitleg   In sommige gevallen kan een sterilisatie mislukken maar als een sperma controle gedaan wordt na de ingreep dan kan de vasectomie niet mislukken. Omdat... Lees verder

Sterilisatie Man of Vrouw?

Sterilisatie Man of Vrouw? Arts Oncko van Vierssen Trip geeft uitleg Bij een man is een sterilisatie een kleine ingreep op een behandelkamer, hoeft niet op een operatiekamer, hoeft niet onder narcose. Een sterilisatie van de man gaat onder plaatselijke verdoving, met... Lees verder

Hoe betrouwbaar is een sterilisatie?

Hoe betrouwbaar is een sterilisatie? Arts Oncko van Vierssen Trip geeft uitleg Hoe betrouwbaar is sterilisatie man? Sterilisatie bij de man is de meest betrouwbare vorm van anticonceptie. Het niet lukken van sterilisatie dat is ongeveer tussen de 1 en 3 op de duizend... Lees verder

Voor welke mannen is sterilisatie geschikt?

Voor welke mannen is sterilisatie geschikt? Arts Oncko van Vierssen Trip geeft uitleg Sterilisatie bij een man is een goed anticonceptiemiddel als er een definitieve keuze gemaakt is om helemaal geen kind meer te krijgen. Mannen hebben, in tegenstelling tot vrouwen,... Lees verder

Na Sterilisatie, waarom rustig aan en seksverbod?

Na Sterilisatie, waarom rustig aan en seksverbod? Arts Nader Naderi geeft uitleg Wanneer weer seks na een sterilisatie? Ik zeg meestal: probeer 5 dagen tot 1 week geen seks te hebben. Waarom even geen seks na sterilisatie? Tijdens seksuele handelingen komt natuurlijk... Lees verder

Sterilisatie Man, hoe gaat dat?

Sterilisatie Man, hoe gaat dat? Arts Nader Naderi geeft uitleg Hoe lang duurt een sterilisatie? Een sterilisatie is een heel korte ingreep, van ongeveer 10 minuten, een kwartier. Het is een ingreep die gebeurt in een behandelkamer. Dus we gaan niet naar een... Lees verder

Vasectomie, wat kan je verwachten?

Vasectomie, wat kan je verwachten? Arts Oncko van Vierssen Trip geeft uitleg Hoe gaat een vasectomie? Mannen wordt gevraagd om thuis de haren van het scrotum, van de zak, te scheren. Dus te ontharen. Dan komen ze hier op de dag van de sterilisatie, dan wordt in... Lees verder