Sterilisatie Man

Seks na sterilisatie man: zelfde gevoel bij klaarkomen

Seks na sterilisatie van de man is seks zonder zorgen over anticonceptie. De sterilisatie heeft geen invloed op het gevoel bij zaadlozing, klaarkomen, erectie, sperma, libido of je mannelijke hormonen.

Nader Naderi is uroloog voor sterilisatie man

Een sterilisatie heeft geen negatieve invloed op je seksuele leven.

Nader Naderi is uroloog voor sterilisatie man
Drs. Nader Naderi Andros Clinics

Sterilisatie heeft geen invloed op seks en mannelijkheid

Veel mannen maken zich vooraf zorgen over seks na de sterilisatie. Dat is niet nodig, leggen onze artsen uit. Lees deze veelgestelde vragen.

Verandert sperma na sterilisatie?

De hoeveelheid sperma blijft er hetzelfde uitzien want slechts een heel klein deel van het sperma bestaat uit zaadcellen (enkele procenten). Wel ziet het sperma er iets minder stroperig uit dan voor de sterilisatie. Na de sterilisatie bestaat het sperma uit alleen prostaatvocht. Er zitten geen zaadcellen meer in. Voor het gevoel van seks en klaarkomen verandert helemaal niets.

Verandert klaarkomen na sterilisatie?

Nee, het gevoel bij klaarkomen verandert niet na een sterilisatie. Het enige dat na een vasectomie verandert is dat is het sperma geen zaadcellen meer bevat. De zaadcellen blijven in de testikel en worden daar afgebroken. De zaadproductie wordt langzamerhand steeds minder en stopt na 5 a 10 jaar.

Verandert zaadlozing door sterilisatie?

Nee, de zaadlozing verandert niet na een sterilisatie. De ejaculatie na sterilisatie blijft hetzelfde. Ejaculatie is een ander woord voor zaadlozing.

Verandert de zin in seks door sterilisatie?

Nee, aan de zin in het vrijen na een sterilisatie verandert totaal niets. Geen invloed! Het enige wat er gebeurt is een blokkade van zaadcellen. Maar geen invloed op seksuele opwinding, libido of hormonen. Dus geen invloed op de zin in het vrijen. Dat verandert niet.

Verandert je erectie na sterilisatie?

Nee, je erectie verandert niet door een sterilisatie. De erectie blijft even groot en even hard. Een erectie ontstaat doordat bloedvaten zich verwijden en de zwellichamen van de penis zich vullen met bloed. Het bloed dat in de zwellichamen komt is afkomstig uit de directe omgeving in de onderbuik. Bij een sterilisatie wordt alleen de doorvoer van zaadcellen geblokkeerd in de balzak. Dit heeft geen invloed op de bloedtoevoer van de penis.

Veranderen je hormonen na sterilisatie?

Nee, je hormonen veranderen niet door een sterilisatie. Je blijft even mannelijk. De testikel, de bal, blijft gewoon doorgaan met de productie van mannelijke hormonen. Alleen de productie van zaadcellen gaat omlaag in de jaren na de sterilisatie. Maar het hormoongehalte blijft gewoon op hetzelfde peil als voor de ingreep. Het is overigens een natuurlijk proces dat naarmate je ouder wordt, je hormoongehalte langzaam wat omlaag gaat. Maar dat geldt voor iedere man en heeft dus niks met de sterilisatie te maken.

Hoe lang moet ik wachten met seks na de sterilisatie?

Na de sterilisatie een week geen seks, dat is ons advies. Dit seksverbod is gericht op het voorkomen van een bloeduitstorting. Bovendien zal vrijen pijnlijk zijn. Seks verhoogt de kans op een flinke bloeduitstorting van binnen.

Hoe lang moet ik wachten met masturberen na de sterilisatie?

Masturberen hoeft geen probleem te zijn. Houd er wel rekening me dat je lichaam de eerste dagen rust nodig heeft omdat de wond moet herstellen.

Hoe lang moet ik nog anticonceptie gebruiken?

Anticonceptie moet je na de sterilisatie blijven gebruiken tot dat je zeker weet dat het sperma geen zaad meer bevat. Dit controleren we met een spermacontrole. Een spermacontrole is mogelijk na drie maanden en minimaal 30 zaadlozingen. De uitslag van deze controle ontvang je schriftelijk. Dus na de vasectomie anticonceptie blijven gebruiken, tot de spermacontrole aangeeft dat de sterilisatie geslaagd is. Lees verder over sperma controle

Waar blijft het zaad? Wat is stuwing?

De zaadcellen blijven in de bal tijdens het klaarkomen en worden in principe gewoon afgebroken in de bal door het lichaam zelf. Na de ingreep gaat de zaadproductie in principe nog een tijdje door. Dat kan soms een wat stuwend gevoel geven in de testikels. Vooral in de eerste weken na de ingreep is dat soms nog wat vervelend. Ook bij een zaadlozing kan soms in de testikels wat stuwing worden gevoeld. Dat verdwijnt in de loop van de weken / maanden na de ingreep.

Wat gebeurt er met de zaadproductie?

Na de ingreep gaat de zaadproductie nog een tijdje door. De zaadproductie in de testikel zal na de sterilisatie langzaam aan teruglopen en stopt na 5 à 10 jaar.

Wat gebeurt er met sperma na sterilisatie?

Sperma na sterilisatie ziet er qua hoeveelheid hetzelfde uit maar is soms wel iets minder stroperig. De productie van zaadcellen gaat de eerste jaren gewoon door, maar de zaadcellen kunnen niet langs de afsluiting in de zaadleider. De zaadcellen worden door het lichaam afgebroken en als bouwstoffen weer in het bloed opgenomen. Dit afbreken is een normaal proces dat ook gebeurt als een niet gesteriliseerde man langere tijd geen zaadlozing heeft gehad.

Over klaarkomen, zin in seks en hormonen, video van arts

Bekijk seks, masturberen en anticonceptie na sterilisatie man Video op YouTube

Seks, masturberen en anticonceptie na sterilisatie, video van arts

Bekijk Seks na Sterilisatie Man verandert niet video op YouTube

Waarom kiezen mannen voor sterilisatie bij Andros?

  • In 2023 kozen 2.500 mannen voor een sterilisatie bij Andros.
  • Andros is al sinds 2004 dé specialist voor mannen.
  • Altijd sterilisatie door een uroloog die zeer ervaren is in vasectomie.
  • Met ZKN-keurmerk, we werken volgens de hoogste kwaliteitsstandaarden.
  • Zeer tevreden mannen: hoge waardering van 9.1 in 2023 op ZorgkaartNederland.

Je kan snel terecht bij onze klinieken in Amsterdam, Arnhem, Baarn, Rijswijk – Den Haag of Den Bosch

 

Lees verder over:

logo zkn Keurmerk

Het ZKN-keurmerk garandeert kwaliteit, professionaliteit, veiligheid en hygiëne met onafhankelijke toetsingen.

Zoek, vind en waardeer zorgaanbieders op ZorgkaartNederland.nl
Patientenfederatie Nederland
Gemiddelde waarderingen op ZorgkaartNederland: 9.1

Andros Clinics in 2023 Bekijk waarderingen

Artsenblog