Waar sterilisatie man?

Waar kan je je als man laten steriliseren? Welke artsen mogen steriliseren? Wat is het verschil tussen kliniek of ziekenhuis? Of huisarts en ziekenhuis? Uroloog Oncko van Vierssen Trip geeft uitleg.

Waar sterilisatie man?

Sterilisatie man is mogelijk:

  • in het ziekenhuis
  • bij de huisarts, heel soms steriliseren huisartsen nog
  • in een kliniek

Vasectomie is de expertises van Andros Clinics. Zij steriliseert mannen in haar klinieken in Amsterdam, Arnhem, Baarn en Rijswijk-Den Haag.

Sterilisatie hoeft niet dichtbij

Een sterilisatie bestaat meestal een eenmalig bezoek en het eenmalig afgeven van een zaadmonster na 3 maanden. Daarom vinden de meeste mannen een stukje rijden geen probleem. Veel mannen kiezen voor ‘expertise en ervaring’, ook al moeten ze dan wat verder rijden.

Welke arts doet sterilisatie?

Bijna elke arts en arts in opleiding mag steriliseren. Ook is er niet vastgelegd hoe ervaren een arts moet zijn. Wees daarom zelf kritisch bij het maken van je keuze.

Bij Andros Clinics word je altijd gesteriliseerd door een ervaren uroloog. Geen arts in opleiding maar de medisch specialist, die gaat over de mannelijke geslachtsorganen.

Met 2.500 sterilisaties in 2023 doen onze urologen meer dan 10% van alle sterilisaties in Nederland. Je krijgt een deskundige sterilisatie in een persoonlijke en ontspannen sfeer.

Sterilisatie kliniek of ziekenhuis?

Als je kiest voor een sterilisatie door een uroloog, dan heb je de keuze uit een kliniek of een ziekenhuis. In het ziekenhuis wordt een sterilisatie ook door urologen in opleiding verricht. Meestal weet je vooraf niet precies wie je zal steriliseren.

Kies je voor een kliniek? Ga dan na wie de ingreep uitvoert en hoe ervaren de arts is. Niet elke arts die een vasectomie uitvoert is een uroloog. En let op of je voor een uroloog of een uroloog in opleiding kiest.

Bij Andros wordt de sterilisatie altijd uitgevoerd door een zeer ervaren uroloog. Bekijk onze urologen

Sterilisatie man huisarts of ziekenhuis?

Dat is jouw persoonlijke keuze. Jij beslist of je voorkeur uitgaat naar een huisarts, ziekenhuis of een kliniek.

Als je je sterilisatie kan declareren bij je aanvullende zorgverzekering zijn er soms wel beperkingen in je keuze. Neem in dat geval vooraf contact op met je zorgverzekeraar, zie ook deze handige checklist.

Sterilisatie man kliniek

De grootste kliniek voor sterilisatie man is Andros Clinics. Naast Andros Clinics zijn er nog een aantal kleine klinieken die ook vasectomie verrichten.

Beste sterilisatie kliniek? In 2023 kozen 2.500 mannen voor Andros

De beste sterilisatie kliniek is de kliniek die het beste bij jouw wensen past. In 2023 kozen 2.500 mannen voor Andros, dat is ongeveer 15% van alle mannen die zich laten steriliseren. Daarmee zijn we de nr. 1 kliniek in sterilisatie man. Daar zijn we trots op!

Bij Andros zijn we persoonlijk maar ook goed georganiseerd: met een spoedlijn, een eigen app en het ZKN keurmerk.

Onze prijs is inclusief zaadcontrole en om en nabij gelijk aan de meeste ziekenhuizen.

Heb ik een verwijzing nodig voor sterilisatie?

In principe heb je geen verwijzing nodig maar er zijn uitzonderingen:

  • heb je een aanvullende verzekering die sterilisatie vergoedt? Soms vraag de zorgverzekeraar wel om een verwijzing.
  • bij sterilisatie op een jongere leeftijd. Want een sterilisatie is in principe onomkeerbaar, dus je moet het héél zeker weten.

Bij Andros Clinics vragen we alleen om een verwijzing van de huisarts als je jonger bent dan 30 jaar.

Lees meer over sterilisatie man

Oncko van Vierssen Trip is uroloog voor sterilisatie man
Auteur: Drs. Oncko van Vierssen Trip is uroloog en expert op het gebied van sterilisatie, besnijden en HoLEP prostaatoperaties.
Laatste update: 11 maart 2024

Neem contact met ons op