Na Sterilisatie, waarom rustig aan en seksverbod?

Nader Naderi is uroloog voor sterilisatie man
11 maart 2024

Hoe lang geen seks na een sterilisatie?

Probeer 5 dagen tot 1 week geen seks te hebben na de sterilisatie van de man. Seks kan het herstel van het lichaam verstoren en vergroot de kans op complicaties.

Waarom geen seks na sterilisatie?

Seks kan de genezing van de wond verstoren. Tijdens seksuele handelingen komt er veel bloed naar de balzak en seksuele organen. En ben je actief en motorisch bezig. De bloeddruk gaat omhoog. Je hebt daardoor meer kans op bloedingen.

We adviseren mannen om qua seks rustig aan te doen voor 5 dagen tot 1 week. Dus 1 week seksverbod. Die term hoor je nauwelijks. Maar na de sterilisatie moeten we de wond respecteren.

Hoe rustig moet ik doen na sterilisatie?

Je moet rekening houden met je wond. Rustig aan doen. Probeer net te doen of je op de dag van de operatie 80 jaar oud bent. Een 80 jaar oude man loopt heel bedachtzaam en rustig. Gaat niet springen. Gaat niet sporten. Springt niet op de fiets. Geef je lichaam de tijd om de wond te genezen. Zo heb je de minste kans op complicaties.

De wond respecteren

Dus op de dag van de operatie ben je 80 jaar oud. En 5 dagen tot 1 week geen seks. Doe geen zware dingen zoals verhuizen of enorme boodschappenlijsten afwerken. Solo seks, masturberen is natuurlijk minder inspannend over het algemeen. Voor seksuele activiteit met je partner is 1 week rust uitstekend. Voor masturbatie geldt dat we zeker 3 a 4 dagen rust moeten geven aan de wond. We moeten de wond respecteren.

Lees meer over sterilisatie man

Na Sterilisatie, waarom rustig aan en seksverbod?

Uroloog Nader Naderi geeft uitlegBekijk rustig aan en seksverbod na sterilistie man Video op YouTube

Nader Naderi is uroloog voor sterilisatie man
Auteur: Drs. Nader Naderi is uroloog en expert in sterilisatie, besnijden en Rezum prostaatoperaties.
Laatste update: 11 maart 2024

Neem contact met ons op