Na Sterilisatie, waarom rustig aan en seksverbod? Arts Nader Naderi geeft uitleg

Wanneer weer seks na een sterilisatie?

Ik zeg meestal: probeer 5 dagen tot 1 week geen seks te hebben.

Waarom even geen seks na sterilisatie?

Tijdens seksuele handelingen komt natuurlijk heel veel bloed naar de balzak en seksuele organen. En ben je motorisch bezig. Ben je actief. De bloeddruk gaat omhoog. En dan heb je meer kans bloedingen.
Dus meestal adviseer ik mannen om qua seks rustig aan te doen voor 5 dagen tot 1 week. Dus 1 week seksverbod. Die term hoor je nauwelijks. Maar na de sterilisatie moeten we de wond respecteren.

Hoe rustig moet ik doen na sterilisatie?

Je moet rekening houden met je wond. Rustig aan doen. Daarom zeg ik ook: probeer maar te beschouwen dat je op de dag van de operatie 80 jaar oud bent. Een 80 jaar oude man loopt heel bedachtzaam en rustig. Gaat niet springen. Gaat niet sporten. Gaat niet op de fiets springen. Dus je moet proberen je lichaam een kans te geven om de wond te genezen. Zo heb je de minste kans op complicaties.

De wond respecteren

Dus op de dag van de operatie ben je 80 jaar oud. En 5 dagen tot 1 week geen seks. En je gaat ook niet zware dingen doen. Zoals verhuizen. Of enorme boodschappenlijsten afwerken. Solo seks , masturberen is natuurlijk veel minder inspannend over het algemeen (interpersoonlijke seks). Voor seksuele activiteit met je partner is 1 week rust uitstekend. Voor masturbatie geldt dat we zeker 3 a 4 dagen rust moeten geven aan de wond. We moeten de wond respecteren. Dat is de gedachte.

Neem contact met ons op 026 389 1753