Andros mannen sterilisatie in Brabants Dagblad

18 mei 2021

Brabants Dagblad bericht vandaag over onze mannen sterilisaties in Den Bosch.

In Bossche abortuskliniek kan voortaan ook man worden gesteriliseerd. Abortuskliniek Vrouwen Medisch Centrum Den Bosch en Andros Clinics gaan samenwerken. In het Bossche medisch centrum kunnen vanaf 1 juni ook mannen worden gesteriliseerd.

De samenwerking is gezocht door abortusarts Sandra Kroeze, directeur van het vrouwencentrum in Den Bosch. ,,Ze kreeg steeds meer vragen over mogelijkheden tot sterilisatie”, zegt woordvoerder Melanie Schaap van Andros Clinics dat in Nederland vier vestigingen heeft. ,,We hebben gekeken wat mogelijkheden waren om daaraan tegemoet te komen. Wij gaan in Den Bosch op één dag in de week sterilisaties uitvoeren.”

Kroeze: ,,Een op de zes zwangerschappen eindigt met een abortus. En hoewel het aantal abortussen in Nederland gelijk blijft, neemt het aandeel van vrouwen boven de 30 jaar juist toe. Meestal hebben ze een vaste relatie en vaak hebben ze al kinderen.”

Inmiddels is bijna de helft van de vrouwen ouder dan 30 jaar blijkt uit de meest recente cijfers van de Inspectie gezondheidszorg. ,,We horen dat vrouwen vaak pilmoe zijn en stoppen met hormonale anticonceptie. Soms kiezen stellen dan voor minder betrouwbare alternatieven zoals bijvoorbeeld periodieke onthouding. Daardoor neemt het aantal ongewenste zwangerschappen toe”, zegt Kroeze.

Onderzoek wijst uit dat sterilisatie van mannen de betrouwbaarste anticonceptie is.

Lees verder over mannen sterilisatie >

Bron: Brabants Dagblad

Laatste update: 18 mei 2021

Neem contact met ons op