Kan een sterilisatie mislukken? Zwanger na sterilisatie, kan dat? Arts Oncko van Vierssen Trip geeft uitleg

 

In sommige gevallen kan een sterilisatie mislukken maar als een sperma controle gedaan wordt na de ingreep dan kan de vasectomie niet mislukken. Omdat dan die “mislukkingen” gevangenen worden bij de controle.

Dan wordt de patiënt vriendelijk verzocht om nog een keer langs te komen om de ingreep te herhalen in de zeldzame gevallen dat het dus toch weer re-kanaliseert.

Dus een vasectomie op zich kan mislukken, maar uiteindelijk niet omdat er een controle achteraan zit. Dat is het voordeel van een sterilisatie van de man. Je kunt altijd controleren of het goed is. In tegenstelling tot een vrouw waar dat veel moeilijker is.

Soms wordt zaadleider niet gevonden

Dat is vooral bij die mannen die een voorgeschiedenis hebben. Dat wil zeggen een vroegere operatie of een gedraaide bal in het verleden.Als er zoiets in het verleden is gebeurd, kan het lastig zijn om de zaadleider te vinden. Daarom vragen we van tevoren of er in het scrotum (in de zak) eerder ingrepen zijn geweest want dan kunnen we daar rekening mee houden. En dan kunnen we ook zeggen: er is een kleine kans dat misschien de zaadleider niet te vinden is. Een enkele keer kun je ook zonder dat er een voorgeschiedenis is een zaadleider niet vinden maar dat is zeer uitzonderlijk.

Zwanger na een vasectomie, kan dat?

Als er gecontroleerd is na de vasectomie, en de uitslag is goed dan kan de partner daarna niet meer zwanger worden. Ja, ze kan wel zwanger worden maar niet van haar gesteriliseerde partner. Dat kan zeker niet.

Neem contact met ons op 026 389 1753