Nieuwe ontwikkelingen anticonceptie man

3 juni 2021

De anticonceptiepil bij de vrouwen is gemeengoed geworden. Binnenkort zou er ook een variant voor de man op de markt kunnen komen.

Anticonceptie

Het is een maatschappelijke discussie die eens in de zoveel tijd weer oplaait: wie is er verantwoordelijk voor anticonceptie. Vaak wordt die verantwoordelijkheid bij de vrouw gelegd omdat zij de pil slikt. In de toekomst hoeft dat niet meer want er wordt hard gewerkt aan een mannenpil. Deze komt wellicht sneller op de markt dan dat je zal denken.

De mannenpil

Het Los Angeles Biomed Institute en de Universiteit van Washington onderzoeken op dit moment de pil voor mannen. Het medicijn wordt op dit moment getest en de resultaten zijn volgens de onderzoekers positief te noemen. De pil zou ervoor zorgen dat het de hormonen die nodig zijn om sperma te produceren vermindert, maar dat het libido van de man even hoog blijft. Er zouden nog wel kleine bijwerkingen zijn als vermoeidheid en hoofdpijn. De testen zien er volgens de onderzoekers goed uit, maar ze hebben nog een paar jaar nodig om het middel door te ontwikkelen.

Op dit moment zijn er twee anticonceptiemethodes voor mannen: het condoom en sterilisatie. De eerste wordt door sommige ongemakkelijk gezien en de tweede optie is vrij rigoureus. De pil zou daar dus prima tussen passen.

Gel

Er is ook nog een ander middel in ontwikkeling. Dat is een gel die mannen op hun rug moeten smeren. Deze bevindt zich in een verdere testfase en zou in 2022 op de markt moeten komen volgens de Daily Mail.

Bron: Panorama & Daily Mail

Neem contact met ons op